Casa YI

Este un apartament cu patru camere, într-o casă veche la primul și, de altfel, singurul etaj. Înainte să începem proiectul de amenajarea am locuit aici aproape 6 ani. Prin urmare, proiectul nostru nu pornește de la o idee ci mai degrabă este o sumă de detalii și gânduri stratificate în această perioadă.

Th. Aman_2
Th. Aman_10
Th. Aman_14

An:  2018
Activități: Amenajare de interior, Design de mobilier
Stadiu: Realizat
Suprafață: 120 m2
Colaboratori - producție: Industrial House (piese din metal),  Decartis (obiecte ceramice)
Fotografie: Cătălin Georgescu

Casa are un context special, este singură într-o grădină destul de mare din centrul orașului și înconjurată de arbori uriași. În primul rând ne-a interesat să avem o casă în care viața cu doi copii mici să fie ușoară. Am studiat concepțiile Mariei Montessori pentru mediul copiilor și mai ales ideile legate de adaptarea acestui mediu la dimensiunile celor mici. Am organizat zona de joacă în centrul casei cu rafturi simple și încăpătoare pe care stau câteva jucării. 

Th. Aman_13
Th. Aman_20
Th. Aman_18
Th. Aman_19
Th. Aman_17
Th. Aman_16
Th. Aman_22

Avem bibliotecă, mic cinematograf, sufragerie și un balcon îngust și lung ce formează un spațiu mai amplu - nici afară, nici înăuntru.

Th. Aman_21
Th. Aman_23

Vara este puțin întunecat la interior dar treptat am ajuns să vedem acest lucru ca pe o calitate. Așa cum spunea cineva, fotografia este absența luminii, la fel și arhitectura poate fi tot absența luminii.

Th. Aman_5
Th. Aman_9
Th. Aman_6
Th. Aman_7
Th. Aman_11
Th. Aman_3
Th. Aman_15
Th. Aman_8
Th. Aman_4
Th. Aman_12
faceboook_1
instagramm

Birou de Arhitectură "Alexandru Belenyi"
Str. Theodor Aman 12, Sector 1, București
office@baab.ro
© 2019, BAAB