Monumentul dificil

Spațiul se află la parterul unei clădiri vechi din centrul a orașului. Importanța clădirii provine tocmai din faptul că nu poate fi atribuită unei epoci sau unui stil. Dar este este mai degrabă martorul unui proces de transformare urbană - lotul pe care este așezată precede anul 1850, parterul a fost construit în jurul anului 1890, etajarea a fost făcută în anii 1950 în baza unui decret prin care angajații CFR puteau proiecta și construi etajări ale caselor din centru. Anii 1990 nu au adus schimbări importante, mai degrabă o formă de degradare treptată, noi și noi straturi de vopsea pe pereți și … peticeală.

birou_01
birou_08
birou_03

An:   2021
Activități: Restaurare, Amenajare de interior
Stadiu: Realizat
Suprafață: 45 m2
Adresă: Str. Pictor Theodor Aman, 12, București

 

La începutul proiectului am fost puși în fața unei alegeri: să încercăm să adăugăm un strat de consistent de lucrări prin care să le ascunde pe cele precedente sau să mergem în sens invers și să încercăm să recuperăm fragmente din istoria acestei locuințe, să creem un colaj de epoci și strategii. Să construim în sensul cunoscut sau să încercăm să îmbinăm reparațiile cu distrugeri (creative) prin care scoatem la iveală ce este ascuns? 

birou_04
birou_07
birou_11
birou_12
birou_13
birou_02
birou_09

Un capitol special al monumentului dificil este rețeaua de instalații din clădire, la rândul ei un colaj de tehnologii și materiale, de la ceramică la copex și de la plumb la plastic. .

 

birou_05
birou_10
birou_06

Alte proiecte

faceboook_1
instagramm

Birou de Arhitectură "Alexandru Belenyi"
Str. Theodor Aman 12, Sector 1, București
office@baab.ro
© 2019, BAAB